PROGRAMMMMMA

MASTERCLASS WIJN

Dit jaar gaan twee traditionele wijnhuizen hand in hand tijdens de Masterclass van het Twentsch Wijnhuis. Uit Oostenrijk is Weingut Kolkmann aanwezig met drie prachtige witte wijnen. U gaat leren over de herkomst, groei van de druif, productie en historie. Uit Italië is Accordini aanwezig. Dit wijnhuis is overbekend om haar prachtige Amarone wijnen. Ontdek tijdens de masterclass de geconcentreerde zachte smaak van krenten en pruimen. De Masterclass vindt plaats in het café en start exact om 11.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt dus kom op tijd als u deze masterclass wil beleven.

Masterclass

HANGOVER BREAKFAST

De ontbijtmarkt is in opkomst. Onderzoek wijst uit dat steeds meer mensen kiezen om buiten de deur te ontbijten. Een trend die snel opschuift van het westen naar het oosten. De horeca kan hier eenvoudig op inspelen door een ontbijtkaart samen te stellen met verschillende gerechten. Een stevig ontbijt voor de stappers van de vorige dag, een healthy breakfast voor de bewuste ontbijter of een mix van verschillende gerechten of zelfs een buffet. Inspirational laat u trends zien en gaat in op de vraag, hoe maak ik het de keukenbrigade zo eenvoudig mogelijk om een ontbijt te serveren met zo min mogelijk inspanning. De brigade heeft namelijk zelf ook wel eens een zware avond.

Maak van het ontbijt een nieuw margemoment

INSPIRINGLY DIFFERENT

We gaan met z’n allen vaker uit eten, besteden meer per bezoek en niet alleen de bezorgmarkt profiteert hiervan. Gasten zijn veel gewend en vragen daarom meer. Jaren geleden was een vegetarisch gerecht voldoende. Vandaag de dag vragen gasten om vegan, vega, glutenvrij etc. etc. Ontkennen heeft geen zin maar hoe speelt een horecabedrijf hier nu handig op in zonder een te grote menukaart te moeten presenteren of continue langs de kaart heen te moeten koken. De partners presenteren een scala aan nieuwe producten op smakelijke manier. Het wordt anders dan anders, inspirerend anders…

Vega, vegan, glutenvrij, hoe speel je daar op in?

ARTURO DALHUISEN

Gevormd in de keuken van Jacob Jan Boerma (De Leest***), drie jaar lang aan het roer gestaan als chef van het restaurant The White Room in het tot de verbeelding sprekende Hotel Krasnapolsky aan de Dam in Amsterdam. Arturo’s ambitie was altijd al koken en daarnaast was hij ook begonnen als voetballer, maar kreeg uiteindelijk een blessure. Toen is hij voor 100 procent gegaan voor het koken. Gelukkig maar. Tijdens Inspirational maakt de van oorsprong Twentenaar een van zijn signatuur gerechtjes en gaat in op “Smaakintensiteit”. Arturo is de headliner van Inspirational en zijn presentatie mag u niet missen.

Headliner

KITCHEN OF THE FUTURE

De keuken van de toekomst. Om ons heen horen we dagelijks het probleem van het krijgen van goede koks. Volgens de voorzitter van KHN moeten we de sector weer plezierig maken om in te werken. Dat zal niet alleen aan de beloning liggen maar ook aan mogelijkheid om een gezinsleven te kunnen onderhouden naast het werk. Geen vijf of zes dagen van 12 uur in een te warme keuken met ongemotiveerde medewerkers. Alle partners van Inspirational presenteren in dit blok een concept wat zo maar eens de nieuwe keuken van de toekomst zou kunnen gaan worden.

Supersnel à la carte

REGISTREER UW BEZOEK

Vooruit gratis tickets bestellen zorgt voor een snelle doorloop bij de ingang. Het kost u drie minuten. Registratie voor dit evenement is verplicht.

BESTEL TICKETS